RR FIJCH SEJCH SEUCH Solstrimmans Finn-Viivi
OM OSS

Harklockans kennel är uppfödare av Finsk Stövare. Jakten med stövare är tradition, upplevelse och passion nåt som vi värnar om. Vår strävan är att föda upp starka rastypiska hundar som är friska och sunda fysikt och mentalt för att orka många och långa jaktdagar, men även vara en lung och snäll familjehund, när den vistas i hemmet.
Vår stamtik är Solstrimmans Finn-Viivi som vi planerar att para för att få vår första kull till våren 2017. Vilda som hon kallas tog sin första ökl 1: på snö redan som ettåring, sen blev det för mycket snö med tanke på hennes ålder. Som tvååring startade hon på 3 prov, det första lyckades hon inte resa hare på, däremot på sitt andra prov reste hon hare och drev till ett andra pris på barmark. Tyvärr stördes hon av en älghund som inte var allt för snäll innan hon fått 120 minuter.

Det var en ovanligt varm dag så jag valde att avstå ytterligare släpp och kopplade för dagen. Sitt tredje prov den hösten resulterade i 1:a ökl barmark, det böjade med upptag på ett okänt drevdjur som kröp under en stuga, efter koppling ett nytt upptag på hare, drev 120 tappfritt därmed var hon klar för Ekl. Som treåring startade hon på Nordkalott mästerskapet i Haparanda där hon blev 2:a och klubbmästare i NblStk, elitettan var klar och därmed blev hon dubbelchampion, utställningsmeriterna var redan klar sedan året innan. Som 4 åring blev hon FIJCH total 2:a på Laxprovet i Finland 82,93 poäng. På RM i Finland samma år drev hon sin andra elietta på 2 starter 79,25 poäng.